Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Artiști din Germania și România, într-o expoziție dedicată lui Joseph Beuys
beuys 101

Artiști din Germania și România, într-o expoziție dedicată lui Joseph Beuys

Artiști din Germania și România sunt incluși într-o expoziție de bijuterie de artă dedicată artistului și teoreticianului Joseph Beuys, la Institutul Goethe din București.

Artiștii Melanie Isverding și Gisbert Stach (DE), Ana Barbu, Cleopatra Coșuleț și Teodor Siminic (RO) expun în Pavilionul Goethe, iar Maria-Luiza Dimulescu, Mariana Gavriciuc, Răzvan Rotaru și Filip Stoica vor interpreta o coregrafie semnată Vava Ștefănescu la vernisajul din 6 mai.

Concept artistic semnat Dan Perșinaru, vernisajul va fi completat de un film creat de Radu Savin.

„Un lucru a fost clar de la început: Beuys nu a fost interesat de bijuterie, nici măcar de bijuteria ca formă de artă. Nu purta bijuterii și nu a creat obiecte cu intenția de a decora corpul uman. A vorbi despre Joseph Beuys prin intermediul bijuteriei de artă ne-a entuziasmat și îndemnat, în același timp, să găsim justa masură pentru a integra sensul si spiritul lui Beuys în proiectul nostru. O expoziție reverență către Beuys, dar cu un subiect deloc indentificabil cu personajul: bijuteria”, spune curatorul despre artistul de la a cărui naștere se împlinesc 101 ani.

Expoziția „I Like Jewelry and Jewelry Likes Me. Beuys 101”, care cuprinde și alte acțiuni artistice, va putea fi vizitată până pe 28 mai.