Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Artiști, ilustratori și graficieni, într-o expoziție pop-up de benzi desenate la Târgu Mureș
komik, muzeul judetean mures

Artiști, ilustratori și graficieni, într-o expoziție pop-up de benzi desenate la Târgu Mureș

Artiști, ilustratori, graficieni și alți creatori sunt invitați să depună lucrări pentru ediția de anul acesta a festivalului Vâltoarea Mureșeană ce va avea loc la Muzeului Județean Mureș în perioada 25 – 27 august.

Muzeul Județean Mureș strânge, până pe 10 august, lucrări de la artiști amatori sau profesioniști din toată țara pentru expoziția temporară „IATĂ! – Expoziție Pop-Up de benzi desenate”, organizată cu ocazia ediției din acest an a Vâltorii Mureșene.

Reproducerile pot fi trimise prin e-mail la adresa istorie@muzeulmures.ro.

„Ați văzut expozițiile din Cetate ale Muzeului Județean Mureș? În acestea puteți afla detalii interesante despre mese festive din secolul al XVII-lea. Totodată, sunt expuse arme romane și vorbim chiar și despre răspândirea virușilor. Dar acum vrem să știm ce povești v-au captivat imaginația? Arătați-ne în benzi desenate! Vom expune lucrările voastre în timpul Vâltorii Mureșene, așa că trebuie să ni le trimiți până pe 10 august. Sunt binevenite lucrări de la copii și adulți deopotrivă, accentul nefiind pe estetică, ci pe modul în care ne transmiteți poveștile, sentimentele și gândurile voastre. Așa că, desenaţi un stickman și comunicaţi cu pete de cerneală, important este să ne spuneți părerea voastră despre Târgu Mureșul secolului al XVII-lea, despre folosirea armelor în diferite epoci sau despre rețelele care străbat totul. Banda desenată poate să fie în limba română, limba maghiară sau limba engleză”, au transmis Dorottya Újvári și Mária Kovács, care organizează expoziția.

Sunt așteptat fotografii ale lucrărilor finalizate, iar pe parcursul festivalului Vâltoare Mureșeană va fi organizată, în Cetate, expoziţia cu lucrările primite.