Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  „Artiști români în Sinemorets”, în Bulgaria și România
artiști români în sinemorets

„Artiști români în Sinemorets”, în Bulgaria și România

Expoziția „Artiști români în Sinemorets”, cu lucrări semnate de mai multe nume importante ale artei autohtone și realizată în urma unui proiect de tip rezidență, va fi prezentată în Bulgaria și România.

Vernisajul este programat pentru 8 septembrie, la Gallery-bookstore Sofia Press din Bulgaria, începând cu ora 18:00.

Expoziția pune în valoare creațiile unor importanțți artiști români invitați de Dana și Georgi Voynov să-și găsească inspirația artistică pe țărmul bulgăresc al Mării Negre, stimulați de peisajul locurilor și de sugestia tematică a interpretării mitului lui Orfeu și Euridice.

Proiectul s-a derulat în perioada 28 mai – 11 iunie 2023. Cei cincisprezece artiști participanți sunt: Ion Grigorescu, Maria Grigorescu, Ruxandra Grigorescu, Dan Mohanu, Toma Rosetti, Monica Timofei, Paul Timofei, Dorel Tulcan, Elena Tulcan, Ovidiu Ungureanu și NOIMA: Dan Gherman, Ciprian Bodea, Cosmin Frunteș, Andrei Rosetti, Sorin Scurtulescu.

Pentru realizarea ideilor și mesajelor artistice, participanții au folosit tehnici și materiale diverse, fiecare proiect fiind rezultatul unei viziuni personale de creație. Sesiunile artistice au fost documentate foto-video de studioul multimedia Chromatique, având ca scop realizarea unui proiect de sine stătător gândit de artistul vizual Ovidiu Ungureanu ce-i va avea ca protaginiști pe membrii NOIMA și pe Ion Grigorescu.

Cu ocazia vernisajului va fi lansat și albumul de artă „Artiști români în Sinemorets”.

Expoziția de la Gallery-bookstore Sofia Press (8 – 27 septembrie 2023) urmează să fie prezentată și publicului din România, la Galeria Romană din București.