Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Artiști români și străini expun lucrări autobiografice la galeria Sector 1
sophie thun some of all (the) things in my apartment smaller than, 2020, photogram pe hârtie baryta

Artiști români și străini expun lucrări autobiografice la galeria Sector 1

Mia Dudek, Ion Grigorescu, Diana Tamane, Glorija Lizde, Nona Inescu, Alen Ožbolt și Sophie Thun expun la galeria Sector 1 din București în perioada 25 mai – 6 iulie.

Expoziția de grup e curatoriată de Hana Ostan Ožbolt, iar vernisajul e programat pe 25 mai, între orele 18:00 – 21:00, în spațiul de la Combinatul Fondului Plastic. Ea va fi deschisă până pe 6 iulie.

„I constantly wonder what time it is where you are” aduce împreună șapte artiști și artiste care lucrează în diferite medii, utilizând adesea referințe autobiografice – memoria, rutinele de zi cu zi și evenimentele personale ca fundament pentru lucrările lor fotografice și sculpturale.

Expoziția nu este o apologie a intimității sau o scuză pentru o pledoarie categorică în favoarea acesteia, ci mai degrabă o propunere modestă că intimitatea ne organizează viețile și ne influențează experiența spațiului. Apropierea se prezintă ca un subiect delicat, definită atât de o anumită întregire și de o generozitate nesfârșită, cât și de gol și lipsă – o pierdere reciprocă, se arată în prezentarea ei.

Imagine: Lucrare de Sophie Thun / Galeria Sector 1