Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Artiști tatuatori expun la Muzeul Județean Buzău
inkspiration

Artiști tatuatori expun la Muzeul Județean Buzău

Șapte artiști tatuatori fondatori ai primei școli de gen din România vor expune la Muzeul Județean Buzău în perioada 18 august – 28 septembrie sub titlul „Inkspiration”.

Evoluția artei tatuajului, de la origini și până în prezent, a fost una dintre cele mai diverse în tehnici și simbolistică. Cel mai vechi tatuaj aplicat, cunoscut până în prezent, a fost realizat în jurul anului 3300 î.e.n. (epoca Bronzului), pe corpul lui Otzi, Omul de Gheață. Raportat la statuetele antropomorfe atribuite Neoliticului, poate fi presupus că tatuajul era practicat încă din această perioadă – cca. 5000 î.e.n.

Indiferent de perioada istorică în care au fost realizate, scopul tatuajelor era de a identifica, de a marca anumite persoane în cadrul comunității. Elemente de identificare culturală, socială și/ sau militară, tatuajele au ajuns până în zilele noastre și le întâlnim la tot pasul.

Muzeul Județean Buzău organizează, în premieră în România, o expoziție dedicată artei tatuajului. Vernisajul este programat pentru 18 august, la ora 12:00.

Expoziția este rodul colaborării a șapte artiști tatuatori care vor prezenta schițe de proiect, lucrări de grafică specifice genului, realizate pe mai multe tipuri de suport, inclusiv pergament artificial, o replică cu calități similare pielii umane, destinată exercițiului tehnic. Pe lângă acestea, vor mai fi prezente lucrări obiect și instrumente ce au fost folosite în stadiile incipiente ale popularizării acestui domeniu artistic.