Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Artistul ieșean Silviu Parascan expune în februarie la București
silviu parascan, expozitie

Artistul ieșean Silviu Parascan expune în februarie la București

Artistul ieșean Silviu Parascan expune în luna februarie la Elite Art Gallery din București o selecție de lucrări ce reflectă activitatea prolifică din ultimii ani pe o arie tematică ce urmărește trecerea timpului.

„Peste vremuri”, curatoriată de Ana Neagoe, va fi deschisă în perioada 6 – 17 februarie. Vernisajul este programat pe 7 februarie, la ora 18:00.

Despre lucrările sale, artistul spun: „Portrete pe a căror chipuri se citesc vremuri dezvăluie privitorului o eternitate a memoriei, menită să îmbrace în lumină nevăzutul și să deschidă cărări spre lumi uitate. Popasul în pragul unor monumente medievale ne oferă repere istorice fără să ascundă rănile unei treceri forțate. În calitate de martori ne găsim în fața unor uși, ferestre și arcade care ne vorbesc prin detalii, ne invită să căutam adevărul prin fascicole de lumină ce scaldă spații generoase și ne promit miracolul. Lucrări nelipsite de sacralitate abundă de simboluri și ne arată prin modalități tehnice și tematice abilitatea autorului de a îmblânzi timpul. Până și peisajele nu rămân mute în fața trecerii, ierni albe și reci ne lasă rătăcitori printre fantasme astfel devenim spectatori încurajați să culeagă instantanee și să ducă vorba mai departe”.