Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Autoportrete în ceramică realizate de studenți din Timișoara
introspect

Autoportrete în ceramică realizate de studenți din Timișoara

O serie de autoportrete în ceramică realizate de studenți ai Facultății de Arte și Design Timișoara, master Sculptură și Ceramică anul I, vor fi prezentate la Galeria Brăteanu din 18 mai până pe 14 iunie.

Expoziția, cu titlul „INTROspect”, este curatoriată de Gabriela Robeci.

Sintetizarea sinelui legată de tema autoportretului este direcția aleasă de studenții Giulia Andronache, Elena Anghelina, Ruth Dobîndă, Mircea Grosu, Otilia Petrescu, Noemi Beatrice Poleac Dekany, Maria Popescu și Rebeca Ulici, coordonați de conf. univ. dr. Daniela Catona și conf. univ. dr. Gloria Grati.

introspect 1

Tematica este abordată prin tehnici ceramice precum presarea în forme, modelajul liber, glazurarea, dar și prin inserții textile. Diversitatea de tehnici oferă o introspecție și asupra interpretării pluridirecționale, modelajele pornind nu doar de la o fizionomie, ci și de la trăiri interioare legate de autopercepția sinelui.