Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Autorităţile americane au returnat Italiei opere de artă în valoare de 14 milioane de dolari
procuratura din manhattan

Autorităţile americane au returnat Italiei opere de artă în valoare de 14 milioane de dolari

Autorităţile americane au returnat opere de artă care valorează 14 milioane de dolari, în Italia, o parte din aceste lucrări aparţinând miliardarului american Michael Steinhardt, informează CNN.

Peste o treime din cele 142 de obiecte i-au aparţinut magnatului, care a fost unul dintre cei mai importanţi colecţionari de artă din Manhattan, potrivit procuraturii newyorkeze.

O frescă furată în anii ’90 – printre obiectele returnate

Printre aceste opere care au fost returnate se numără o frescă veche de două milenii, ilustrându-l pe tânărul Hercule care ucide un şarpe. Opera, estimată la un milion de dolari, ar fi fost furată în 1995 dintr-un sit arheologic de lângă Muntele Vezuviu.

Această predare este rezultatul unei investigaţii de un an. Steinhardt, care nu a vrut să fie implicat în anchetă, a cedat 180 de opere de artă, estimate la 70 de milioane de dolari, descoperire care a dus la o interdicţie de tranzacţii cu antichităţi.

Procuratura din Manhattan, via CNN