Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  „Back to Where It All Began” din programul Accelerator, în variantă virtuală
back to where it all began, exhibition installation view, artist roberta curcă courtesy of gaep

„Back to Where It All Began” din programul Accelerator, în variantă virtuală

„Back to Where It All Began”, expoziția din programul de mentorat și producție Accelerator, este disponibilă acum online, după ce, timp de trei luni a fost vizitată la galeria bucureșteană Gaep de mai mult de două mii de persoane.

Expoziția reunește lucrările nou-produse de cei 10 artiști emergenți selectați în programul „Accelerator. Mentorat și producție pentru artiști emergenți”.

Andrei Arion, Flaviu Cacoveanu, Roberta Curcă, Lucia Ghegu, Mihaela Hudrea, Alina Ion, Maria Mandea, Delia A. Prodan, Stanca Soare și Ana Maria Szöllösi  sunt artiștii emergenți selectați anul trecut în program, ale căror lucrări nou produse pot fi vizionate acum online, pe site-ul accelerator-mentorat.ro.

Finanțat prin Granturile SEE 2014 – 2021 în cadrul Programului RO-CULTURA și implementat de Asociația Culturală Eastwards Prospectus (ACEP), în parteneriat cu Gaep Gallery din București și i8 Gallery din Reykjavik, Islanda, „Accelerator” este primul și cel mai complex mentorat pentru artiștii emergenți care propune tinerilor artiști o abordare strategică asupra carierelor lor.

Accelerator abordează trei paliere: cunoștințele și experiența specialiștilor naționali și internaționali în domeniul artei contemporane, oferite în cadrul etapei de mentorat derulate în 2022, resursele pentru producția de lucrări noi și spațiile de expunere. Unul dintre acestea a fost expoziția de la Gaep, care acum este dublată de expoziția online, iar în curând vor lua startul proiectele de artă în spațiul public în mai multe orașe din România.

Programul „Accelerator” va continua, în perioada iunie – septembrie 2023, cu etapa arta în spațiul public. Detalii despre primele orașe care vor găzdui proiectele vor fi anunțate în curând.

Fotografie: lucrări de Roberta Curcă; prin amabilitatea galeriei Gaep