Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  „Begegnungen” – Arta geometrică a lui Ingo Glass, într-o fostă cazarmă
ingo glass, curatorial.ro

„Begegnungen” – Arta geometrică a lui Ingo Glass, într-o fostă cazarmă

„Begegnungen / Întâlniri / Encounters”, expoziție cu lucrări de sculptură ale artistului Ingo Glass, este deschisă la Cazarma U din Timișoara până pe 7 octombrie.

Ingo Glass s-a remarcat în arta europeană prin formele concret geometrice, bazate pe culori. În spațiul de expoziții temporare din cazarma veche de două sute de ani sunt prezentate sculpturi în care este manipulat cu abilitate jocul dintre plin și gol, dintre operarea cu elemente geometrice și vid, un joc între pozitiv și negativ, după cum apreciază curatoarea Ileana Pintilie.

Ingo Glass s-a născut în 1941 la Timișoara și a copilărit la Lugoj. A absolvit, în 1967, Institutul „Ion Andreescu” din Cluj-Napoca, apoi a activat la Muzeul de Artă Contemporană din Galați, contribuind la fondarea muzeului. S-a integrat activ în viața culturală bucureșteană până în 1979, când a emigrat în Germania. Ulterior, a creat și s-a afirmat la München.

Sculptorul impresionează prin arta sa conceptuală, prin experiența artistică, prin conexiunile oferite la nivelul artei contemporane și prin sinteza mesajului plastic. A efectuat un demers estetic bazat pe marile sinteze ale avangardei în care cele trei forme geometrice de bază alcătuiesc în armonie cu culorile primare.

A realizat mai multe lucrări de for public, printre care Monumentul Revoluției de la Timișoara (1992), monumentul DADA (Moinești, 1996) și Hommage a Vasarely (Timișoara, 2003). A murit în octombrie 2022.

ingo glass, expo, curatorial.ro

curatorial.ro

ingo glass expo, curatorial.ro

curatorial.ro

figurine, ingo glass, curatorial.ro

curatorial.ro