Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Bienala de Artă de la Veneția 2022 – „The Milk of Dreams”

Bienala de Artă de la Veneția 2022 – „The Milk of Dreams”

Cea de-a 59-a ediție a Bienalei de Artă de la Veneția, programată să aibă loc în perioada 23 aprilie – 27 noiembrie 2022, are ca temă „The Milk of Dreams/ Il latte dei sogni”.

Expoziția internațională de artă, cea mai veche bienală din lume, va reveni după un an de pauză, amânare cauzată de pandemie.

Au fost anunțate deja aproximativ 40 de prezențe – țări și regiuni cu pavilioane proprii. Între acestea se numără Franța – reprezentată de artista Zineb Sedira, Germania – de Maria Eichhorn, Spania – de Ignasi Aballí, și Statele Unite – de sculptorița Simone Leigh.

Curatorul Bienalei este Cecilia Alemani. „Ca prima italiancă ce deține această poziție, intenționez să dau voce artiștilor pentru a crea proiecte unice care reflectă viziunea lor și societatea noastră”, a declarat ea.

Alemani a organizat numeroase expoziții pentru artiști contemporani. În prezent, este directpr și curator principal al High Line Art, program de artă publică în New York, și a fost curator al pavilionului Italiei la Bienala de Artă din 2017.

Președintele Bienalei de la Veneția, Roberto Cicutto, și Cecilia Alemani, numită director artistic în ianuarie 2020, au spus că tema ediției din 2022 este „The Milk of Dreams/ Il latte dei sogni” (laptele viselor, n.r.).

Sintagma este împrumutată dintr-o carte semnată Leonora Carrington, în care, așa cum a spus Alemani, „artista suprarealistă a descris o lume magică în care viața este în mod constant reimaginată prin prisma imaginației și unde toată lumea se poate schimba, transforma, deveni altceva și altcineva”.

„Expoziția ne duce într-o călătorie imaginară prin metamorfoze ale corpului și definiții ale umanității”, a mai spus ea.

Bienala va avea loc în Giardini, Arsenale și diverse spații din Veneția. Aici vor avea loc, pe lângă expoziții, diverse evenimente colaterale organizate de instituții internaționale. Biletele au fost deja puse în vânzare prin site-ul oficial al evenimentului.

Credit foto: Labiennale.org