Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Brâncuși la Timișoara – Biletele pentru expoziția de la MNArT, puse în vânzare
expozitie brancusi, timisoara

Brâncuși la Timișoara – Biletele pentru expoziția de la MNArT, puse în vânzare

Biletele pentru expoziția „Brâncuși: surse românești și perspective universale” care va debuta la Muzeul Național de Artă Timișoara pe 30 septembrie au fost puse în vânzare.

Expoziția cuprinde 22 de sculpturi, 11 desene, 55 de fotografii și diverse documente de arhivă. „Brâncuși: surse românești și perspective universale”, curatoriată de Doina Lemny, va reuni lucrări emblematice ale artistului, atât din perioada de tinerețe, cât și din anii de maturitate, creionând astfel traiectoria care a impus lucrările artistului în patrimoniul universal.

Este primul eveniment de o astfel de anvergură în ultimii 50 de ani în România.

Această expoziție beneficiază de împrumuturi excepționale de sculptură de la Muzeul Național de Artă Modernă/ Centrul Pompidou din Paris, de la Tate Modern din Londra, Fundația Guggenheim Veneția, Muzeul Național de Artă Modernă din București și Muzeul Național de Artă din Craiova, precum și din colecții private.

O parte semnificativă a operei lui Constantin Brâncuși este alocată fotografiei, căreia i s-a dedicat cu multă pasiune. În cadrul expoziției va putea fi admirată și o amplă selecție din opera sa fotografică, alături de lucrări pe hârtie și fragmente video filmate de Brâncuși însuși, completând toate portretul acestui mare artist al secolului XX.

Biletele, pe brancusi-2023.info

Începând cu 2 septembrie, biletele pot fi cumpărate de pe site-ul expoziției, brancusi-2023.info.

Pentru a beneficia de o experiență plăcută de vizitare și pentru siguranța lucrărilor expuse, biletele pot fi rezervate pentru intervale orare predefinite, în limita disponibilității. Pe lângă biletele care pot fi rezervate online din timp, va fi disponibil, în fiecare dimineață, și un număr de bilete pentru ziua respectivă, care pot fi achiziționate direct de la casieria Muzeului Național de Artă Timișoara.

Pot fi achiziționate următoarele tipuri de bilete: ● Expoziția „Brâncuși: surse românești și perspective universale” – 88 lei; ● Expoziția „Brâncuși: surse românești și perspective universale” și toate celelalte expoziții MNArT – 100 lei; ● Expoziția „Brâncuși: surse românești și perspective universale” pentru studenți (cu carnet de student) – 22 lei; ● Expoziția „Brâncuși: surse românești și perspective universale” pentru pensionari (cu talon de pensie) – 55 lei; ● Gratuit pentru jurnaliști, presă scrisă și media (cu acreditare prealabilă), preșcolari și elevi, precum și profesorii sau învățătorii însoțitori (1 însoțitor la 10 preșcolari/elevi), angajați ai muzeelor publice din România, membri ai asociației ghizilor acreditați din Timișoara, membri ai AICA, ICOM, ICOMOS, UAPR, persoane cu dizabilități și însoțitorii lor.

Toate veniturile rezultate din vânzarea de bilete vor merge către Muzeul Național de Artă din Timișoara pentru susținerea infrastructurii și proiectelor acestuia.

Site-ul oferă informații despre reputata curatoare Doina Lemny și volumul bilingv, român-englez, „Brâncuși: surse românești și perspective universale” pregătit de ea, articole despre viața și opera artistului care a avut o contribuție enormă la înnoirea limbajului plastic al sculpturii moderne. Sunt prezentate și informații practice legate de bilete, reguli de vizitare, programul de mediere, precum și echipa proiectului.

Program expoziție

Expoziția va fi deschisă în perioada 30 septembrie 2023 – 28 ianuarie 2024, de miercuri până duminică, între orele 10:00 și 20:00. Lunea și marțea, precum și în perioadele 24 – 26 decembrie, pe 31 decembrie și 1 – 2 ianuarie 2024 va fi închisă.

„Brâncuși: surse românești și perspective universale” este organizată de Muzeul Național de Artă Timișoara, Fundația Art Encounters și Institutul Francez din România, fiind finanțată de Consiliul Județean Timiș.

Brâncuși la Timișoara, expoziție de jumătate de miliard de euro – Lucrări în premieră românească, o întoarcere simbolică a sculptorului în țara natală