Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Brâncuși, Matisse și Picasso din colecția controversatului Ron Perelman, vândute pentru a rambursa mai multe bănci
female,auction,control,hand,point,and,hammer,bid,winner,highest

Brâncuși, Matisse și Picasso din colecția controversatului Ron Perelman, vândute pentru a rambursa mai multe bănci

Lucrări de Constantin Brâncuși, Henri Matisse, Pablo Picasso și alți artiști de primă mână din colecția miliardarului american Ronald Parelman, fost CEO al companiei Revlon, au fost vândute de acesta pentru aproximativ 1 miliard de dolari, între anii 2020 și 2022, pentru a rambursa mai multe bănci. Colecția de artă a investitorului a fost folosită ca garanție pentru a alimenta împrumuturi.

Lista cu lucrări a fost publicată de Bloomberg, iar în cazul lui Constantin Brâncuși este vorba despre „Le Poisson”.

Controversatul investitor Ronald Perelman a vândut obiectele de artă, după ce acțiunile Revlon Inc. pe care le folosea ca garanție s-au prăbușit, iar creditorii, inclusiv Deutsche Bank AG, au cerut rambursarea, după cum arată documente judiciare recent desecretizate.
Revlon a intrat în faliment în iunie 2022.

Lista cuprinde artiști ai secolului XX precum Cy Twombly, Ed Ruscha, Andy Warhol, Jackson Pollock, Alberto Giacometti, Roy Lichtenstein și Jean-Michel Basquiat.

Era cunoscut faptul că Perelman – prezentat cândva ca fiind cel mai bogat om din America – vindea opere de artă în ultimii ani, dar e prima dată într-un proces de lungă durată în domeniul asigurărilor când lista tuturor celor 71 de lucrări a fost făcută publică.

Vânzările operelor au însumat 963 de milioane de dolari, din 2020 până în 2022, și o mică parte din această sumă a ajuns la Perelman, care a trebuit să ramburseze 910 milioane de dolari creditorilor săi.

Potrivit raportului, multe dintre operele de artă ale lui Perelman au fost scoase la licitație la Sotheby’s, în timp ce alte piese au fost vândute în cadrul unor vânzări private. Unele lucrări au fost vândute cu ajutorul reputatului comerciant de artă Larry Gagosian, ca intermediar.