Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  British Museum face reparații de urgență la mai multe galerii
london,,england, ,february,2017:,the,parthenon,galleries.,elgin,marbles

British Museum face reparații de urgență la mai multe galerii

British Museum face reparații de urgență la acoperișul a patru galerii, potrivit The Art Newspaper.

Reparațiile la acoperișurile de deasupra galeriilor dedicate operelor de artă grecească, cipriotă și japoneză se fac ca urmare a unei „serii nesfârșite de scurgeri”, fiind folosite încălzitoare suplimentare pentru a reduce nivelul de umiditate.

În noiembrie anul trecut, președintele consiliului de administrație al muzeului, George Osborne, a recunoscut într-un discurs că, timp de decenii, clădirea „a fost peticită în mod fragmentat și prin închiderea galeriilor atunci când ploua”.

Pericol de deteriorare semnificativă

Osborne are un plan ambițios de modernizare a întregii clădiri a British Museum, începând cu galeriile de la parter, inclusiv sala mare în care sunt expuse frizele din Partenon. Cu toate acestea, progresul pentru acest plan a încetinit din cauza scandalului de anul trecut privind cele 2.000 de obiecte pierdute, furate și deteriorate din colecția muzeului, care a dus la demisia directorului Hartwig Fischer.

În timp ce Mark Jones ocupă funcția de director interimar, în prezent se caută un nou director permanent, care ar avea și sarcina de a conduce proiectul.

Anul trecut, muzeul a scris într-o cerere de planificare că sunt necesare lucrări urgente pentru a atenua scurgerile de apă care amenință integritatea fizică a instituției, punând colecția sa „în pericol de deteriorare semnificativă”. În plus, muzeul a spus că dorește să abordeze preocupările legate de „siguranța publică”.

Nivelul de umiditate este un alt motiv de îngrijorare. Potrivit Art Newspaper, în decembrie 2022, reliefurile asiriene din muzeu au fost „amenințate de o condensare gravă” după ce „condițiile meteorologice neobișnuite au dus la formarea de umiditate pe suprafața sculpturilor din secolul al IX-lea î.Hr.”. Pentru a preveni orice daune permanente, au fost folosite măsuri de urgență pentru a usca sculpturile.

Umiditatea este, de asemenea, o preocupare pentru arhiva centrală a British Museum, după ce înregistrările istorice au fost mutate în 2017.

Un purtător de cuvânt al muzeului a subliniat faptul că muzeul a fost fondat în urmă cu 270 de ani, spunând pentru Art Newspaper: „Am fost deschiși cu privire la faptul că are nevoie de o renovare la scară largă”. Planul general al muzeului, a spus purtătorul de cuvânt, reprezintă „unul dintre cele mai importante proiecte de reamenajare culturală întreprinse oriunde în lume”.