Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  București ComicsFest – Mai mult de 70 de autori și proiecte de benzi desenate, expoziții și ateliere
bucuresti comicsfest

București ComicsFest – Mai mult de 70 de autori și proiecte de benzi desenate, expoziții și ateliere

București ComicsFest este programat să aibă loc anul acesta pe 10 și 11 septembrie, iar din program fac parte expoziții, sesiuni de desen, prezentări, testări de tablete grafice și ateliere de bandă desenată.

Centrul festivalului este la Comics Club (str. Nerva Traian 4), însă anul acesta evenimentul are două spații partenere, iar Red Goblin (str. Știrbei Vodă 4) va găzdui expoziția „Istorii din ’89 în benzi desenate”, dedicată albumului editat de Muzeul Județean de Istorie Brașov și desenat de 39 de autori români, fiecare dintre ei spunând o poveste în benzi desenate despre Decembrie 1989.

„Istorii din ’89” este primul album de benzi desenate dedicat acestui subiect și e cel mai mare album colectiv de benzi desenate românești, cu 212 pagini făcute special pentru acest proiect. Poveștile au fost spuse și cu ajutorul a trei scenariști. La București, vor fi expuse primele pagini din fiecare poveste, astfel că privitorul va putea compara stilurile și abordările.

istorii bucuresti comicsfest

1UP Gamers Pub (str. Mendeleev 29) va găzdui expoziția aniversară „Revista Comics”.

La București ComicsFest vor fi expuși mai mult de 70 de autori și proiecte de benzi desenate, 20 dintre ei se vor afla și la Aleea Artiștilor, iar programul cuprinde animații, sesiuni de live drawing și chiar un moment de magie.

Unii dintre cei mai pricepuți caricaturiști vor executa live portrete, iar în finalul București ComicsFest vor fi acordate și premii.

Programul de vizitare: sâmbătă și duminică, 10:00 – 20:00. Accesul este liber.