Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Călătorii interioare și exterioare și finalul unei expoziții colective, în martie în spațiile Celulei de Artă
sorana scortea celula de artă x kulterra 4

Călătorii interioare și exterioare și finalul unei expoziții colective, în martie în spațiile Celulei de Artă

Primul eveniment al primăverii organizat de Celula de Artă, vernisajul expoziției „Călătoriile Spiritului”, semnată de artista Sorana Scortea, are loc în 8 martie, începând cu ora 19:00, iar lucrările vor putea fi văzute până pe 7 aprilie, în vitrina Pop Up de la Kulterra Gallery.

Seria „Călătoriile Spiritului” cuprinde peisaje din viața artistei, fie reale, fie imaginare, în care s-a simțit aproape de esența sufletului ei.  Surprinde în lucrările ei forțele ce animeaza obiectele și ideile pure ale filosofiei antice și ale spiritualității: frumosul, binele, libertatea și autenticitatea.

Până la 15 martie, publicul mai poate admira expoziția „Bucățele” a artistei Evghenia Gritscu, născută în România și crescută în Ucraina, care în prezent studiază în Polonia, ce a absorbit influențe din fiecare dintre culturile în care a trăit și lucrat. Această diversitate culturală aduce adâncime și autenticitate lucrărilor sale, oferind o contribuție distinctivă în peisajul artistic contemporan.

„Bucățele” prezintă o lucrare realizată în cadrul unui rezidențiat între cele două țări. O parte a fost creată în Polonia, unde Evghenia urmează un doctorat în artă, iar cealaltă parte a lucrării a fost realizată în București. Materialele folosite de ea au fost găsite pe străzi sau aduse de prieteni. Din bucăți mici, artista a creat un autoportret fragmentat ce simbolizează coagularea tuturor părților într-un întreg, un întreg care înseamnă „eu”. Iar folosirea oglinzilor e simbolul reflecției celorlalți oameni care ne oglindesc imperfect, ne influențează și ne schimbă. Cu toate acestea, devenim un întreg, care prin lumini va crea un univers.

My Light Darkness, la Celula de Artă

La Celula de Artă din Bd. Carol nr. 53, va avea loc în 16 martie, de la ora 19:00, vernisajul expoziției „My Light Darkness” a artistei Medeea Stănescu. Cele trei lucrări expuse fac parte dintr-un proiect mai amplu care se învârte în jurul peisajului. Artista a surprins diversitatea naturii, dar și idei mai profunde legate de viață, moarte și relația omului cu mediul înconjurător. În lucrări se regăsește dihotomia întuneric-lumină, specifică universului interior al artistei. Expoziția poate fi văzută până în 14 aprilie.

medeea stănescu celula de artă x carol 53 1

Medeea Stănescu @ Celula de Artă

În această lună se încheie programul de vizitare al expoziției cu lucrări realizate de artiștii înscriși la competiția Art Battle: Medeea Stănescu, Tusai Istvan, Ioana Badea, Stela Filip, Evghenia Gritscu, Ada Maria Loloiu, Cosmin Vâlceanu, Alexandra Teletin, Ionela Kelemen, Dan Armand Stancu, Ninel Preda, Beatrice Nicolae, Anca Alina Iacob, Monica Briciu, Gabriela Vasile, Andreea-Marina Tofoleanu, Marian Văsii, Adela Silvan, Mateo Dumitrache, Pavel Bălan, Lucreția Nicolau, Elena Hogaș și Francesca Chebuțiu, dar și ale artiștilor din echipa organizatoare – Daniel Loagăr, Bogdan Negulescu, Silviu Petrescu, Cosmin Sandu, Andreea-Eliza Petrov, Ștefan Andrei și Ioana Vîlcu – vor putea fi văzute în salonul permanent al Celulei de Artă din Palatul Bragadiru până în 18 martie, în orele în care se au loc evenimente la Palatul Bragadiru.

artbattle @ bogdan baractaru

Art Battle @ Bogdan Baractaru