Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  „Calea Eroilor” de la Târgu Jiu în viziunea a 25 de artiști, la Viena
itinerarii vizuale, viena

„Calea Eroilor” de la Târgu Jiu în viziunea a 25 de artiști, la Viena

Douăzeci și cinci de artiști membri ai Filialei Târgu Jiu a Uniunii Artiștilor Plastici din România vor expune la Viena în perioada 16 martie – 12 aprilie.

Vernisajul expoziției „Itinerarii vizuale”, dedicată artei contemporane românești şi promovării Ansamblului Monumental „Calea Eroilor” de la Târgu Jiu, va avea loc în seara de 16 martie la sediul Institutului Cultural Român de la Viena.

Expun artiștii Mihai Țopescu, Gheorghe Plăveți, Valer Neag, Vasile Fuiorea, Dragoș Bădița, Constantin Dobrițescu, Armand Landh, Georgiana Brandt, Daniel Semenescu, Iliana Gheorghiu, Florin Gheorghiu, Romana Țopescu Trăistaru, Anca Maria Stănciulescu, Andreea Medar, Mălina Ionescu, Bogdan Epure, Dragoș Radu Trăistaru, Cristina Cioplea, Laurențiu Stoicu, Mariana Frătița, Cătălin Negrea, Dan Adrian Bândea, Ana Daria Ionescu Haidău, Laura și Constantin Semenov.

Curatori sunt Vasile Fuiorea, Mihai Țopescu și Armand Landh.

„Expoziția care va fi prezentată publicului vienez este o sinteză din arealul artei gorjene, în contextul artelor vizuale contemporane, cuprinzând lucrări de pictură, grafică, sculptură, arte decorative, fotografie artistică şi noile medii de exprimare vizuală. (…) Opera sculpturală fundamentală a lui Brâncuşi de la Târgu Jiu este, pentru majoritatea artiştilor expozanți, o sursă inepuizabilă de inspiraţie şi motivaţie a actului de creaţie, pentru acum, dar și pentru viitor. Abordările artistice din această expoziţie reflectă, pe de o parte, viziuni actuale ale artei contemporane precum street-art, fotografie-montaj și land-art, iar pe de altă parte, sondări mai tradiţionale, dar nu mai puțin interesante, în domeniul picturii, sculpturii sau textilelor”, spune Vasile Fuiorea, președinte UAP Târgu-Jiu.