Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Capodopere ale artei băimărene din colecții private, expuse în premieră într-un muzeu
baia mare, capodopere ale artei baimarene

Capodopere ale artei băimărene din colecții private, expuse în premieră într-un muzeu

O expoziție ce reunește 30 de capodopere ale artei băimărene din diverse colecții private va fi deschisă la Muzeul Județean de Artă „Centrul Artistic Baia Mare” pe 24 iulie, la ora 17:00.

Expoziția este organizată de Galeria Ernst din Budapesta, sub egida Programului Moștenirii Culturale din Europa Centrală.

Vor fi prezentate 30 de capodopere ale centrului artistic de la Baia Mare care până acum nu au fost expuse public decât în cadrul licitațiilor. Majoritatea lucrărilor etalate se află în colecții particulare din Ungaria, ceea ce face ca această expoziție să fie o oportunitate unică pentru public de a le putea admira.

Printre ele se află lucrarea „Purtători de surcele în parc”, realizată de Boromisza Tibor, artist al Școlii Băimărene de Pictură.

Expoziția este curatoriată de Eleni Korani, reprezentanta Galeriei Ernst din Budapesta, și va fi deschisă de dr. Baán László, director general al Muzeului de Arte Frumoase din Budapesta.

„Capodopere ale artei băimărene din colecții private” va fi deschisă până pe 24 septembrie 2023.