Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  „Capodopere. Artă din România, de la clasic la contemporan”, succes de public
capodopere, brukenthal iasi, andrei cucu

„Capodopere. Artă din România, de la clasic la contemporan”, succes de public

Expoziția „Capodopere. Artă din România, de la clasic la contemporan”, cu zeci de lucrări din colecția Muzeului Național Brukenthal, deschisă la Palatul Braunstein din Iași, a înregistrat mai mult de 30.000 de vizitatori în decurs de două luni.

Curatoriată de Aurica Ichim și Alexandru Constantin Chituță, expoziția a cuprins 70 de lucrări semnate de 50 de artiști români de renume, între care Nicolae Grigorescu, Theodor Aman, Ștefan Luchian, Nicolae Tonitza, Corneliu Baba, Ion Țuculescu și Oscar Han.

Aceasta a fost cea mai importantă expoziție de pictură organizată la Iași, cea mai mare expoziție de artă plastică românească organizată de Muzeul Național Brukenthal și cea mai importantă expoziție organizată cu prilejul Zilei Culturii Naționale 2024 (marcată la 15 ianuarie).

Colaborarea dintre Muzeul Național Brukenthal și Muzeul Municipal Regina Maria din Iași va continua, iar un nou proiect va fi anunțat curând.

Credit foto: Andrei Cucu / Primăria Municipiului Iași, Muzeul Municipal Regina Maria din Iași