Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Capodopere, viaţa şi creația unor mari pictori, în Săptămâna Documentarelor de Artă
pissarro

Capodopere, viaţa şi creația unor mari pictori, în Săptămâna Documentarelor de Artă

Filme care abordează istoria artei, capodopere, viața și creația unor mari pictori sunt incluse, în perioada 11 – 17 noiembrie, în Săptămâna Documentarelor de Artă, la Happy Cinema Bucureşti.

Evenimentul debutează, pe 11 noiembrie, cu prezentarea în avanpremieră naţională a documentarului „Pissarro, părintele Impresionismului”, semnat de David Bickerstaff. Oferind acces exclusiv la cea mai extinsă arhivă Pissarro, filmul explorează atât biografia sa captivantă, cât şi operele sale emblematice.

Între titlurile prezentate se numără „Floarea soarelui în picturile lui Van Gogh”, documentar ce prezintă o nouă perspectivă asupra celor mai cunoscute cinci lucrări ale artistului olandez, două filme despre Rafael – „Tânărul maestru” şi „Rafael descoperit” – şi documentarul „Peggy Guggenheim: Dependentă de artă”, dedicat personajului plin de culoare care a definit perioada în care a trăit şi care şi-a propus să construiască una dintre cele mai importante colecții de artă modernă, expusă acum în palatul său venețian.

Proiecţiile vor avea loc la Happy Cinema Bucureşti şi la Sala Auditorium a Institutului Cervantes.

Programul integral al Săptămânii Documentarelor de Artă este disponibil pe www.happycinema.ro, iar biletele pot fi achiziţionate online sau de la cinema.

Foto: „L’avenue de l’Opéra” (1898), lucrare de Camille Pissarro