Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Cele mai mari case de licitații din lume anulează vânzările de artă rusă

Cele mai mari case de licitații din lume anulează vânzările de artă rusă

Sotheby’s și Christie’s, cele mai importante case de licitații din lume, au anunțat că anulează vânzările de artă rusă în sediile de la Londra, în contextul războiului din Ucraina.

Vânzările, populare între rușii stabiliți în capitala britanică și colecționarii din Rusia, deopotrivă, erau stabilite pentru luna iunie.

Sotheby’s și Christie’s au dezvăluit pentru The Art Newspaper că le anulează din cauza conflictului cu Ucraina.

„Sotheby’s nu va organiza vânzarea de artă rusă în luna iunie”, a transmis un purtător de cuvânt. „Inimile și gândurile noastre sunt alături de toți cei afectați de criza din Ucraina și îi susținem activ pe cei afectați de tragicele evenimente din regiune prin strângeri de fonduri la nivelul corporației și al angajaților”.

În noiembrie 2021, licitația de artă rusă de la Sotheby’s Londra a înregistrat un total de 17,7 milioane de lire sterline, sumă despre care instituția a spus că este fără precedent. Totalul a fost chiar mai mare decât cel realizat de toate celelalte case de licitații care au organizat vânzări de artă rusă în timpul evenimentului Russian Week.

Christie’s a anunțat la scurt timp: „Am hotărât să anulăm vânzările din iunie de artă rusă”.

Ambele case de licitații au precizat că urmăresc îndeaproape reglementările privind sancțiunile aplicate la nivel de stat, ce interzic tranzacții cu indivizi și companii care sunt listate.