Cele mai prestigioase galerii din 25 de țări, prezente la Târgul Internațional de Artă Contemporană de la Paris
174 de galerii, printre cele mai prestigioase din lume, s-au adunat la Grand Palais Ephémère, o structură creată de arhitectul Jean-Michel Wilmotte, până duminică, 24 octombrie.
43 de galerii dintre cele prezente își expun portofoliul online. Două instalații spectaculoase sunt expuse în capitala franceză. Vineri, târgul se deschide pentru public.
O operă monumentală de Alexander Calder, „Flying Dragon” (1975), este prezentă în Place Vendôme. De asemenea, publicul va vedea „New photo d’identite”, un bust al preşedintelui francez Emmanuel Macron cu un gol sub forma unei măşti chirurgicală decupat în zona feţei, creaţie semnată de sculptorul chinez Wang Du care locuieşte la Paris.
FIAC, ediția 47, principala întâlnire anuală din lumea artei la Paris, găzduiește galerii precum: Gagosian, White Cube, Zwirner, Templon, Hauser & Wirth, Perrotin sau Max Hetlzer.
În ciuda restricțiilor sanitare, galeriile din Asia, din Africa și din Orientul Mijlociu vor fi prezente: Marfa (Beirut), Cécile Fakhoury (Abidjan și Dakar), PKM (Seul), STPI (Singapore), potrivit artprice.com. Iranul, prezent la FIAC pentru prima dată, este invitatul de onoare al ediției.
Ca în fiecare toamnă, capitala franceză primește cea mai incredibilă paletă de expoziții, acoperind aproape toată Istoria Artei: de la Botticelli la Muzeul Jaquemart-André până la Georg Baselitz și Georgia O’Keeffe de la Centre Pompidou, trecând pe la Colecția Morozov la Fundația Louis Vuitton și deschiderea Colecției Pinault de la Bourse de Commerce.
În același timp, Almine Rech și Galeria Perrotin prezintă activitatea uneia dintre cele mai talentate reprezentante a creației artistice franceze actuale, Claire Tabouret. Alte două galerii, Lévy Gorvy și Nathalie Obadia, ilustrează activitatea artistei afro-americane Mickalene Thomas.
Foto credit: FIAC