Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Centrul Bob Dylan, în Tulsa
the bob dylan center vip grand opening day 1

Centrul Bob Dylan, în Tulsa

Centrul Bob Dylan din Tulsa (Oklahoma) va fi inaugurat săptămâna viitoare și va expune unele dintre cele 100.000 de obiecte cumpărate de la artist pentru 20 de milioane de dolari de George Kaiser Family Foundation și University of Tulsa în 2016.

Muzicianul și artistul plastic Bob Dylan nu s-a implicat personal în organizarea acestui centru, însă, potrivit New York Times, el a creat o poartă din fier forjat.

Bob Dylan Center oferă acces fără precedent la viața creativă a unuia dintre cei mai importanți și influenți artiști americani.

Comori culturale create și deținute șapte decenii de Bob Dylan 

Conceput de Olson Kundig, centrul găzduiește și expune comori culturale create și deținute de Bob Dylan pe parcursul a șapte decenii – manuscrise, înregistrări audio nelansate, înregistrări video inedite, fotografii rare și unele nepublicate până acum și artă vizuală.

bob dylan center, tulsa

În 2.700 de metri pătrați vor avea loc expoziții temporare, arhiva va ocupa aproximativ 500 de metri pătrați, iar o parte din spațiu este dedicat unei săli de proiecții cu 55 de locuri.

Bob Dylan Center are ca obiectiv să educe, să motiveze și să inspire vizitatorii să își activeze propria capacitate de creatori.

Aici vor avea loc diverse expoziții, lecturi, concerte și dezbateri.

Centrul oferă acces la elemente de arhivă, filme și materiale care nu au mai fost prezentate public până în prezent. O cronologie a parcusului artistului, dar cuprinde și The Columbia Records Gallery, care va oferi o imagine în profunzimea creației unor piese precum „Like a Rolling Stone”, „Tangled Up in Blue” și „Chimes of Freedom”.

Bob Dylan Center este localizat în inima cartierului Tulsa Arts, o zonă diversă din centrul orașului.

Credit foto: bobdylancenter.com