Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  „Cercetare pentru mâine. Videodiorame”, expoziție conexă OWR
owr, videodiorame

„Cercetare pentru mâine. Videodiorame”, expoziție conexă OWR

Expoziția „Cercetare pentru mâine. Videodiorame” reunește lucrări realizate de 12 artiști și va fi deschisă la Rezidența9 în perioada 28 martie – 20 aprilie.

Cuprinzând lucrări ale artiștilor Anca Benera & Arnold Estefan, Vanessa Gravenor, Gabriella Hirst, Sonja Hornung și Danielle Tognozzi, Nicoleta Moise, Sebastian Moldovan, Ania Nowak, Maryam Tafakory, Meghna Singh & Simon Wood, expoziția curatoriată de Larisa Crunțeanu este inclusă celei de-a 16-a ediții a Festivalului Internațional de Film Documentar și Drepturile Omului One World Romania.

„Cercetare pentru mâine. Videodiorame” este o prezentare time-sensitive a unor lucrări video și instalații ce angajează metodologii documentariste pentru a chestiona și răspunde la o serie de probleme ridicate de moștenirea lăsată de generații trecute generațiilor noi (în plan politic, economic, colonial, ecologic, etc.). De la corpurile transformate în invizibil pe care se sprijină economia capitalistă la formatele ESG (Environment, Social, Governance) ce amenință stabilitatea economică mondială, de la intimitatea prin proxy afișată în televiziunea iraniană la peisajul al unui râu confruntat cu versiunea sa contemporană secată, de la existența prin simboză necesara unei rețele de filmanete miceliale în ruine la animații educative de pregătire în cazul unui război nuclear, de la colectivul de femei din spatele celei mai faimoase lucrări de artă monumentală românească la multiplele forme prin care o inimă frântă pune stăpânire pe corp și traseul vindecării unei aripi rănite, potrivit prezentării expoziției.

Program de vizitare: 29 martie – 20 aprilie 2023, de marți până vineri, între orele 16:00 și 20:00, iar sâmbăta și duminică, de la 13:00 la 20:00.