Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Christie’s a lansat propria platformă NFT
Christies, Curatorial

Christie’s a lansat propria platformă NFT

Casa de licitații Christie’s a lansat o platformă NFT, numită Christie’s 3.0, unde cumpărătorii își pot conecta direct portofelele electronice și pot licita pentru un jeton nefungibil – activ digital unic, ce nu poate fi replicat.

Platforma va funcționa precum piețele de NFT de tipul OpenSea.

Sotheby’s, competitorul direct al Christie’s, are deja o astfel de platformă, însă nu a înregistrat rezultate notabile deocamdată.

„Nu considerăm că platforma Christie’s 3.0 va înlocui poziționarea NFT-urilor de mare calibru în serile de vânzări tradiționale sau nimic de genul acesta”, a declarat pentru artnews.com Nicole Sales Giles, director de vânzări de artă digitală la Christie’s. „Aceasta este o platformă care ne ajută să catalogăm mai rapid ofertele de artă digitală și să organizăm mai frecvent licitații cu artiști emergenți și să lucrăm cu un areal mult mai divers de artiști și colecționari”, a adăugat ea.

Prima licitație Christie’s 3.0 cuprinde lucrări ale Dianei Sinclair, artistă în vârstă de 18 ani care a fost acceptată recent în United Talent Agency. Lucrările ei video sunt estimate la 6-8 ETH sau în jur de 7.990 – 10.650 de dolari.