Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Cinci artiste redefinesc spațiul prezentând un melanj din fragmente ale propriilor identități
tower of strenght, 4culture, wasp

Cinci artiste redefinesc spațiul prezentând un melanj din fragmente ale propriilor identități

Artistele Ioana Aron, Maia Ștefana Oprea, Mirela Ivanciu, Ana Petrovici-Popescu și Ilinca Harnuț sunt protagonistele expoziției „Tower of strength. Instanțe ale sensibilului”, care va fi vernisată pe 21 septembrie, la WASP Working Art Space and Production.

Expoziția face parte din proiectul „Exploring Plurealities” și va fi deschisă până pe 8 octombrie. Mentori au fost Marilena Preda Sânc și Ilinca Hărnuț, iar curatoarea expoziției e Andreea Căpitănescu.

Prin practicile utilizate (textil, instalație, multimedia), artistele redefinesc spațiul prin relația de interior-exterior, apropiere și distanță, prezentând un melanj construit din fragmentele propriilor identități, a memoriei și introspecțiilor, pornind de la premisa că memoria este un construct sinestezic.

Lucrările explorează discrepanțele de gen, atât din perspectivă socială, cât și culturală, diferitele stagii ale identității, preluând fragmente din trecutul individual și colectiv. Se aduc în prim plan conexiuni individuale și confruntări comune, dileme și provocări de natură estetică, socială și culturală. Este o provocare să înțelegem că existența noastră este interdependentă între lucruri și relații care apar și dispar într-o continuă mișcare; interdependența și schimbarea fiind niște dimensiuni cruciale ale realității noastre.

Proiectul „Exploring Plurealities” se desfășoară în perioada 2022-2024 și include evenimente transdisciplinare în domeniul artelor performative și vizuale contemporane.

Artistele expoziției prezintă noi creații personale, realizate în urma unor sesiuni de mentorat în cadrul Laboratorului #4 – Practici artistice în relație cu studiile de gen din cadrul proiectului, care s-au desfășurat la sediul WASP Working Art Space and Production.