Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Cincizeci de designeri de pe cinci continente, la Autor 2022 de la București
autor 1

Cincizeci de designeri de pe cinci continente, la Autor 2022 de la București

Cincizeci de designeri de pe cinci continente participă anul acesta la târgul de bijuterie contemporană Autor, ce va avea loc la Palatul Oscar Maugsch din București.

Cea de-a 19-a ediție a evenimentului va avea loc în zilele de 28 și 29 mai, în intervalul orar 10:00 – 19:00, în sala de bal a palatului din Bulevardul Elisabeta.

Vizitatorii vor avea ocazia de a achiziționa bijuterii unicat direct de la creatori și să descopere arta purtabilă.

Autor – bijuterii statement, cu design unic

Târgul de bijuterie contemporană aduce în București prima manifestare din 2022 a bijuteriei contemporane tradusă în 50 de limbaje artistice.

„Această ediție Autor 2022 revine după o pauză impusă în care lumea bijuteriei creative a fost încercată și, îndrăznesc să cred, transformată. Bijuteria este acel obiect drag, intim, pe care vrei să îl atingi, să îl simți, să îl porți, iar pentru bijuteria de autor, contactul direct este cu atât mai important. Bijuteria te alege și astfel, după 3 ani, târgul Autor  readuce acel spațiu de întâlnire atât de necesar, între creatorul de bijuterie și iubitorii de frumos”, a transmis într-un comunicat Dan Pierșinaru, fondator Autor Platform.

Designerii participanți au fost selectați din 15 țări de un juriu alcătuit din Niki Stylianou, Caroline Broadhead, Sofia Björkman și Dan Pierșinaru, specialiști recunoscuți în bijuteria contemporană la nivel internațional.

Printre artiștii prezenți, vei întâlni 10 designeri talentați din Ucraina, pregătiți să-ți arate colecții de bijuterie ca un manifest pentru frumos, invitați special prin suportul oferit de Platforma de bijuterie Autor.

Autor – spațiu de manifestare a bijuteriei contemporane și de artă

Lansat în 2009, Autor s-a poziționat de-a lungul celor 19 ediții ca un spațiu de manifestare a bijuteriei contemporane și de artă pentru designeri selectați la nivel internațional. Ca un loc de întâlnire al celor mai înalte nivele de creație în bijuterie, Autor promovează prin expoziția-târg, revista tipărită și platforma digitală cei mai apreciați designeri și le facilitează întâlnirea cu publicul român și nu numai.

Ca un haute-couture al bijuteriei contemporane, artiștii aleși de jurii specializate explorează diverse teme cum ar fi autenticitate și filtru personal, diferențe culturale și sensuri, frumusețe acceptată și estetică neobișnuită, piese purtabile versus bijuterii statement.