Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Colecția de artă a cineastului Spike Lee, la Brooklyn Museum
spike lee, foto © david c. lee

Colecția de artă a cineastului Spike Lee, la Brooklyn Museum

Colecția de artă și de obiecte a lui Spike Lee, unul dintre cei mai influenți cineaști americani, va fi expusă la Brooklyn Museum începând cu toamna acestui an.

„Spike Lee: Creative Sources” va fi deschisă între 6 octombrie 2023 și 4 februarie 2024, la etajul al cincilea al muzeului.

Printr-o instalație imersivă de obiecte extrase din colecția personală a lui Spike Lee (n. 1957), vizitatorii vor descoperi sursele de inspirație care i-au alimentat creația.

Șapte direcții ale vieții și operei sale – istoria și cultura persoanelor de culoare, Brooklyn, sportul, muzica, istoria cinematografiei, familia și politica – sunt explorate prin intermediul a peste trei sute de lucrări extrase din colecția sa personală.

Creații ale unor artiști americani de culoare proeminenți, printre care Kehinde Wiley, Deborah Roberts și Michael Ray Charles, sunt expuse alături de instrumente care au aparținut unor muzicieni legendari, precum și de fotografii istorice, obiecte din lumea sportului și a cinematografiei și multe altele. Împreună, acestea dezvăluie legăturile dintre oamenii, locurile și ideile care au alimentat stilul incisiv al lui Lee.

„Spike Lee: Creative Sources” este organizată de Kimberli Gant, curator, împreună cu Indira A. Abiskaroon, asistent curatorial.

Foto: Spike Lee ca Mars Blackmon în „She’s Gotta Have It” (r. Spike Lee, 1986) © David C. Lee