Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Colecția de artă a lui Freddie Mercury, scoasă la licitație
freddie mercury, garden lodge

Colecția de artă a lui Freddie Mercury, scoasă la licitație

Colecția de artă și de obiecte personale a lui Freddie Mercury, unul dintre cei mai importanți soliști din toate timpurile, va fi scoasă la licitație în luna septembrie, prin casa Sotheby’s.

„Freddie Mercury: A World of His Own” reprezintă o selecție rafinată de opere de artă, artă decorativă – de la mobilier european din secolul al XIX-lea la ceramică japoneză -, obiecte, costume și versuri.

Freddie Mercury a fost un colecționar educat, cu un ochi de cunoscător, perfecționat de-a lungul anilor de cercetare și explorare atentă a artiștilor și a mișcărilor care i-au stârnit curiozitatea intelectuală și estetică.

Această colecție a rămas la reședința Garden Lodge a muzicianului timp de peste trei decenii și prezintă o calitate și o diversitate de lucrări care sunt o dovadă nu doar a pasiunii sale, ci și a minții sale sclipitoare.

Această moștenire bogată va fi acum împărtășită pentru prima dată printr-o serie de licitații la Sotheby’s Londra, între 31 august și 12 septembrie.

Colecția va fi expusă la New York, în perioada 1 – 8 iunie, la Los Angeles, între 14 și 18 iunie, la Hong Kong, între 26 și 30 iunie, și la Londra, în perioada 4 august – 5 septembrie.