Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Colecţia de sculptură a MNAC, din perspectiva influenței lui Brâncuși
leviathan. În măruntaiele colecţiei © serioja bocsok mnac bucureşti

Colecţia de sculptură a MNAC, din perspectiva influenței lui Brâncuși

Colecţia de sculptură a Muzeului Național de Artă Contemporană (MNAC) poate fi descoperită din perspectiva influenței lui Constantin Brâncuși, în 19 februarie, când este marcată Ziua Națională „Constantin Brâncuși”.

MNAC va fi deschis, în mod excepțional, într-o zi de luni. Începând cu ora 18:00, va avea loc un tur ghidat în expoziția „Leviathan. În măruntaiele colecției”, ale cărui gazde vor fi Călin Dan, directorul muzeului, şi Cristian-Robert Velescu, critic, istoric de artă, scriitor şi brâncuşiolog.

Evenimentul special dedicat personalității și operei lui Constantin Brâncuși va fi un prilej de înțelegere a moștenirii culturale brâncușiene dintr-o perspectivă autentică și bogată, prin felul în care aceasta se reflectă în creațiile unor sculptori români moderni și contemporani.

Muzeul va fi deschis în 19 februarie exclusiv pentru turul ghidat ce va avea loc la etajul al doilea, în expoziţia „Leviathan. În măruntaiele colecției”, în intervalul orar 18:00 – 19:00.

Participarea la acest eveniment este gratuită și nu necesită rezervare în avans.

Foto: „Leviathan. În măruntaiele colecţiei” © Serioja Bocsok – MNAC Bucureşti