Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Concurs de creație literară Oskar Szuhanek
oskar szuhanek muzeul national de arta timisoara

Concurs de creație literară Oskar Szuhanek

Muzeul Național de Artă Timișoara a lansat un concurs de creație literară inspirat din lucrările aflate în expoziția „Întoarcerea prodigioasă. Oskar Szuhanek”, prelungită până în noiembrie.

„Cum vede actuala generație picturile expuse” este tema propusă pentru concurs. Expoziția este o bună sursă de valorificare a imaginației și creativității și de (re)cunoaștere a reperelor artistice locale, răspândite în centre culturale ale Europei de reprezentanți precum Oskár Szuhanek.

Lucrările expuse sunt peisaje, multe dintre ele cu Timișoara – străzi, piețe, poduri, canalul Bega, parcuri, biserici, portrete ale unor personalități (arhitectul Horki, anticarul Kepich, poetul Karoli Endre ș.a.), ale membrilor familiei în diferite perioade, autoportrete și studiile artistului din tinerețe.

oskar szuhanek autoportret muzeul national de arta timisoara

Muzeul Național de Artă Timișoara

„Prin acest concurs dorim să creăm o conexiune între tineri și valorile artei locale”, spun reprezentanții muzeului.

Concursul se va desfășura pentru 4 categorii: învățământ primar, învățământ gimnazial, învățământ liceal și învățământ universitar.

Fiecare participant se poate înscrie la concurs cu un text de cel mult două pagini A4. Lucrările pot fi predate fizic, la casieria muzeului, sau online, la adresa muzeuldeartatimisoara@gmail.com, cu titlul „Concurs de creație literară Oskar Szuhanek”.

Perioada de desfășurare a concursului: 19 octombrie – 03 noiembrie 2022. Festivitatea de premiere va avea loc pe 9 noiembrie, la ora 14:00, în Sala Barocă a Muzeului Național de Artă Timișoara. Câștigătorii vor fi desemnați în funcție de popularitate și de rezultatul jurizării de specialitate. Cele mai bune lucrări vor fi premiate cu obiecte promoționale și cărți de artă.