Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Concursul internațional de artă plastică „Martha Bibescu”, ediția a cincea
martha bibescu 2024

Concursul internațional de artă plastică „Martha Bibescu”, ediția a cincea

Cea de-a cincea ediție a Concursului internațional de artă plastică „Martha Bibescu” are loc exclusiv online, pentru două categorii de vârstă, iar participanții pot trimite fotografiile lucrărilor (pictură, grafică, tehnici mixte, artă digitală) și documentele necesare înscrierii până în 14 mai 2024, la concursulmarthabibescu@gmail.com.

Amănunte despre conditiile de participare la acest concurs sunt disponibile pe site-ul asociatiaprovalores.ro.

Lucrările premiate în urma jurizării realizate de trei nume importante ale artelor plastice – pictorii Mircia Dumitrescu, academician, Marius Barbone și Gheorghe Dican, vicepreședinți ai Uniunii Artiștilor Plastici din România – vor fi incluse în expoziția care va avea loc cu ocazia celei de-a XIII a ediții festivalului Culturile lumii.

Evenimenul va avea loc în casa prințesei Martha Bibescu, la Palatul Mogoșoaia, iar gala laureaților și vernisajul, în 25 mai 2024.

Premiile pentru artiști depășesc valoarea de 10.000 lei. Va fi oferit un premiu special celui mai bun artist din concurs născut în afara granițelor actuale ale României.