Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Coridorul Vasari de la Uffizi, vandalizat. Directorul cere pedepsirea dură a vinovaților
beautiful,ponte,vecchio,,vasari,corridor,and,uffizi,gallery,are,mirrored

Coridorul Vasari de la Uffizi, vandalizat. Directorul cere pedepsirea dură a vinovaților

Doi turiști au deteriorat celebrul Coridor Vasari, un act despre care directorul Galeriilor Uffizi din Florența spune că ar trebui să fie tratat cu seriozitate și vinovații să fie pedepsiți aspru, potrivit Associated Press.

Coloanele exterioare ale Coridorului, un pasaj vechi de aproximativ 500 de ani de-a lungul râului Arno, între Palazzo Vecchio și Palazzo Pitti de la Uffizi, au fost mâzgălite cu graffiti legate de un club de fotbal din Munchen, la primele ore ale dimineții de 23 august. Potrivit CNN, cei doi presupuși vandali făceau parte dintr-un grup de 11 turiști germani care erau cazați la un Airbnb din centrul Florenței.

Un act premeditat

Cei doi suspecți au fost arestați după ce carabinierii au făcut o razie în locuința închiriată de ei, unde au găsit două spray-uri cu vopsea neagră și haine pătate de vopsea.

„Este clar că nu este vorba de un capriciu la beție, ci de un act premeditat’”, a declarat directorul Uffizi, Eike Schmidt, într-un comunicat. Schmidt a cerut pedepsirea severă a suspecților, adăugând că în Statele Unite infracțiuni similare pot fi pedepsite cu cinci ani de închisoare. „Ajunge cu pedepsele simbolice și circumstanțele atenuante imaginative. Avem nevoie de pumnul dur al legii”.

Potrivit Ministerului italian al Culturii, vandalii au provocat pagube în valoare de aproximativ 10.000 de euro coridorului, iar reparațiile vor fi efectuate sub protecția unor paznici înarmați.

Coridorul Vasari, vechi de cinci secole

Coridorul Vasari a fost construit de Giorgio Vasari, pictor și arhitect renascentist italian, în 1565. Structura lungă de un kilometru a fost finalizată în mai puțin de 9 luni. A fost concepută pentru a servi drept traseu secret între Grădina Boboli și birourile administrative ale șefului de atunci al familiei Medici, Cosimo I de Medici.

Incidentul de pe Coridorul Vasari este cel mai recent dintr-un șir de acte de vandalism în Italia. La începutul acestei veri, un turist a fost filmat în timp ce își grava numele său și al iubitei sale pe un perete al Colosseumului din Roma, în timp ce în Milano, Galleria Vittorio Emanuele II a fost mâzgălită cu graffiti.