Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Costumul lui Sandy Powell semnat de mai mult de 200 de celebrități, în colecția Victoria and Albert Museum
costum, foto sarah duncan, victoria and albert museum

Costumul lui Sandy Powell semnat de mai mult de 200 de celebrități, în colecția Victoria and Albert Museum

Costumul creat de Sandy Powell și semnat de mai mult de 200 de celebrități de la Hollywood, inclusiv Leonardo DiCaprio și Spike Lee, a ajuns în colecția Victoria and Albert Museum.

„Costumul-autograf” a fost purtat de Powell în timpul sezonului 2020 al premiilor în cinematografie. El a fost scos la licitație ca parte a unor eforturi de stângere de fonduri de către Art Fund pentru a salva Prospect Cottage, studioul de creație al mentorului și prietenului lui Powell, Derek Jarman. Costumul a fost cumpărat de Edwina Dunn, șefa fundației caritabile The Female Lead, care l-a oferit V&A Museum.

„Mi-ar fi plăcut ca oricine l-ar fi cumpărat să îl doneze unui muzeu, așa că Edwina mi-a îndeplinit dorința. A ajuns unde trebuia să fie”, a declarat Powell, citează The Guardian.

Creatoarea de modă a purtat costumul crem la evenimente precum Critics’ Circle, BAFTA și Oscar, unde a cerut unor personalități din lumea filmului și nu numai să își scrie numele pe material. Între semnatari se numără Robert De Niro, Al Pacino, Joaquin Phoenix, Richard E Grant, Brad Pitt, Scarlett Johansson și Billie Eilish.

Powell, premiată la rândul ei cu BAFTA și Oscar, activează în diverse domenii – teatru, film, dans – și a lucrat inclusiv pentru producții ca „Shakespeare in Love”, „The Wolf of Wall Street” și „Caravaggio”, care e primul lungmetraj la care și-a adus aportul.

Costumul intră miercuri în colecția națională a V&A.

Credit foto: Sarah Duncan/ Victoria and Albert Museum