Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Creații artistice ce au la bază obiecte de larg consum, la Muzeul Național Cotroceni
ileana dana marinescu

Creații artistice ce au la bază obiecte de larg consum, la Muzeul Național Cotroceni

Creații artistice ce au la bază obiecte de larg consum și care au fost realizate de Ileana Dana Marinescu în timpul pandemiei vor fi expuse la Muzeul Național Cotroceni în perioada 8 iunie – 24 iulie.

Vernisajul expoziției ce poartă titlul „Sosia mea” este programat pe 8 iunie, în Spațiile Medievale.

Proiectul personal al artistei e structurat în trei secțiuni – Scena, Backstage și Grădina mea – și surprinde prin materialele utilizate, care sunt refolosite și transformate.

Expoziția „Sosia mea” prezintă o creație bazată pe o estetică proprie, inedită, prezentă pe scena artistică românească începând cu anul 1996.

„Putem înțelege inclusiv demersul participativ de antrenare a unor energii umane, prin aportul de obiecte abandonate și regăsite, prin rețeaua extinsă de participanți la un act memorial social-artistic. Tehnic, deși acest aspect rămâne întodeauna de ordin secundar, lucrările pot fi catalogate ca niște colaje tridimensionale, post Dada, bricolaje readymade, care au marea calitate de a fi pe înțelesul tuturor, indiferent de vârstă sau de pregătirea artistică a privitorului”, spune criticul de artă Cosmin Năsui.

„Sosia mea”, ce va fi completată de un catalog publicat de editura Muzeului Național Cotroceni, va putea fi vizitată de marţi până duminică, în intervalul orar 09:00 – 17:00. Vizitarea se face doar pe bază de programare, la adresa de e-mail vizitare@muzeulcotroceni.ro sau la numerele de telefon 021.317.31.07 / 0725.518.381. Un reprezentant al muzeului va confirma rezervarea.