Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Cristina Georgescu și Claudiu Victor Gheorghiu expun la Galeria Romană
afis expoziție semper fidelis

Cristina Georgescu și Claudiu Victor Gheorghiu expun la Galeria Romană

Cristina Georgescu și Claudiu Victor Gheorghiu, membri ai Uniunii Artiștilor Plastici din România, expun la Galeria Romană o serie de lucrări de pictură și desen sub titlul „Semper Fidelis”.

Vernisajul va avea loc pe 1 august 2023, la ora 19:00.

Cristina Georgescu (născută în 1964 în București) este membru titular AFAPRR: Asociația Filială Artă Plastică Religioasă și Restaurare a UAP din România, membru al Consiliului Director al AFAPRR a Uniunii Artiștilor Plastici din România în al doilea mandat. Este licențiată UNArte – Universitatea Națională de Artă Bucureşti în 2001, secţia Conservarea și Restaurarea Operei de Artā (clasa prof. univ. Dan Mohanu). Cristina Georgescu lucrează ca restaurator în cadrul Institutului de Arheologie „Vasile Pârvan” din București.

Claudiu Victor Gheorghiu (născut în 1967 în București) este membru titular AFAPRR și este consilier media al Consiliului Director al AFAPRR a Uniunii Artiștilor Plastici din România (ales din 2015). Este licenţiat în istorie sub îndrumarea prof. univ. Ligia Bârzu, specializarea „Istorie antică universală”, în 1998, Universitatea din Bucureşti. A fost remarcat de maestrul Paul Gherasim (1925 – 2016), fondatorul şi unul dintre inițiatorii grupului Prolog, cel care va deveni din 2004 mentorul şi îndrumătorul său. Din noiembrie 2022, artistul este prezent în portofoliul Galeriei Romană. În 2019, a participat la expoziții ale galeriei – în martie, în expoziția de grup „5 ani împreună” şi, în august, în expoziția de grup „Expoziție de August”. Claudiu Victor Gheorghiu este și jurnalist cultural independent.

„Semper Fidelis”, expoziție itinerantă

Cristina Georgescu şi Claudiu Victor Gheorghiu au participat de-a lungul anilor la numeroase expoziții naționale și internaționale, iar în septembrie 2019 au avut prima expoziție personală împreună, denumită „Interferențe”, la galeriile Sabion din București.

Cei doi artiști expozanți au participat cu lucrări selectate la SNAC – Salonul Național de Artă Contemporană, cel mai important eveniment anual organizat de Uniunea Artiștilor Plastici din România, după cum urmează: Cristina Mariana Georgescu la SNAC 2020, 2021, 2022, la secțiunea artă religioasă,  respectiv Claudiu Victor Gheorghiu la SNAC Centenar 2018 la secțiunea arte decorative, SNAC 2020, 2021, 2022, la secțiunea artă religioasă.

Expoziția de pictură și desen „Semper Fidelis” de la Galeria Romană poate fi vizitată în perioada 1 august – 21 august 2023, de luni până vineri, între orele 10:00 și 18:00, și sâmbăta, de la 10:00 la 15:00. În a doua parte a lunii octombrie 2023,va ajunge la Galeria „Ion Andreescu” din Buzău.