Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  „De la Dürer la Picasso”, o expoziţie care marchează 20 de ani de la redeschiderea Muzeului Albertina
albertina, ilustraţie, curatorial

„De la Dürer la Picasso”, o expoziţie care marchează 20 de ani de la redeschiderea Muzeului Albertina

„De la Dürer la Picasso”, o expoziţie care marchează 20 de ani de la redeschiderea Muzeului Albertina şi care celebrează arta litografiei, va fi deschisă la instituţia de cultură vieneză anul viitor, în perioada 27 ianuarie – 21 mai.

Litografia este una dintre cele mai mari reuşite metode artistice, care au dus la cultura de azi. În comparaţie cu gravura pe lemn sau pe cupru, litografia a acordat artiştilor o mai mare libertate de experimentare. Din secolul al XIX-lea, operele au apărut în ediţii vaste, datorită acestui proces. De altfel, serigrafia, o procedură derivată, a devenit o tehnică preferată a artiştilor reprezentanţi ai culturii pop, precum Andy Warhol, în anii ’60.

Albertina este un muzeu care are o colecţie de neegalat în ceea ce priveşte arta grafică, iar expoziţia promisă anul viitor va parcurge etape de la primele experimente în domeniu până la perioada actuală.

Credit foto: Albertina