Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Degetul mijlociu al lui Ai Weiwei, mai mult de 10.000 de contribuții online
ai weiwei at his studio in montemor o novo portugal. photographed by morgan sinclair for avant arte

Degetul mijlociu al lui Ai Weiwei, mai mult de 10.000 de contribuții online

„Middle Finger”, noua lucrare de artă online interactivă a lui Ai Weiwei, care invită oamenii din întreaga lume să își ofere propria perspectivă asupra puterii, a depășit 10.000 de contribuții la nivel global în prima săptămână.

De la lansare, pe 16 martie, participanții au ales să facă gestul nepoliticos în locuri din întreaga lume, inclusiv la reședința lui Donald Trump de la Mar-a-Lago, la Catedrala Sfântul Vasile din Moscova, la Parlamentul britanic, la un magazin Prada și la un avion RyanAir.

Propunerile variază mult, de la personal la politic, de la lăcașuri de cult, întreprinderi, aeroporturi și districte financiare la clădiri politice și regale și spații rezidențiale, alături de propuneri care depășesc limitele a ceea ce poate fi găsit pe Google Maps.

„Cred că adesea uităm că avem degetul mijlociu. Sau, chiar și atunci când știm că avem degetul mijlociu, îl folosim greșit. Așadar, cred că este o idee bună să vezi că acea parte a corpului tău poate indica ceva, sau o instituție, sau pe cineva care seamănă cu puterea, și doar să le spui și să îți spui că exiști și să fii tu însuți pentru acel moment este foarte important”, spune artistul originar din China.

„Middle Finger” face parte dintr-o colaborare între Ai Weiwei și Avant Arte în sprijinul Design Museum. „Middle Finger” rămâne deschis pentru ca publicul să participe și să adauge propria perspectivă la arhiva în creștere care poate fi vizualizată online. Colaborarea cuprinde și câteva ediții limitate ale unor lucrări noi ale lui Ai Weiwei care vor fi lansate pe Avantarte.com, iar încasările vor fi destinate sprijinirii activității Design Museum din Londra înaintea viitoarei expoziții „Ai Weiwei: Making Sense”, care va fi deschisă acolo pe 7 aprilie 2023.