Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Despre traumă și procesul de depășire a momentului traumatic, într-o expoziție colectivă la Cluj-Napoca
afis hadopelagic the cosmic house

Despre traumă și procesul de depășire a momentului traumatic, într-o expoziție colectivă la Cluj-Napoca

Expoziția „Hadopelagic”, care va fi deschisă la The Cosmic House Gallery din Cluj-Napoca pe 25 august, aduce în prim-plan un dialog sensibil despre traumă, procesul de depășire a momentului traumatic și importanța discutării deschise a subiectului.

Expun artiștii Elena Daniela Acatrinei, Sabrina Dâscă, Anda Gherman, Andreea Grigoraș, Eva Luca, Miholcsa Dávid-Lehel, Ida-Anamaria Olteanu, Adina Oros, Iulia Dana Pușcașu, Anouk Șerban, Szilágyi Imola și Șofrac Maria-Elena, ale căror practici artistice variază de la pictură, sculptură și grafică la design textil, artă video și instalație.

Zona hadală este caracterizată de presiune extremă, temperaturi scăzute și întuneric profund, fiind populată de ființe ce s-au adaptat la condițiile din această parte a oceanului. Termenul hadopelagic provine din cuvântul grecesc Άιδης (Haidēs), Hades, lumea subpământeană din mitologia greacă clasică.

Evenimentul face parte dintr-un proiect Erasmus Plus – „Entrepreneurial Skills for Young Artists”. Proiectul, care se întinde pe o durată de 16 luni, își propune să ofere beneficiarilor cunoștințe antreprenoriale adaptate domeniului artelor pentru asigurarea unui început de carieră coerent, prin implicarea acestora în 8 ateliere susținute de către specialiști din domeniul culturii și finanțelor. Totodată, la sfârșitul proiectului, cei 12 artiști își vor expune lucrările în cadrul unei rezidențe artistice la Budapesta.

Expoziția „Hadopelagic” va fi deschisă până pe 3 septembrie.