Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Documenta are un nou director general, după ediția controversată din 2022
documenta expo

Documenta are un nou director general, după ediția controversată din 2022

Organizația Documenta, al cărui principal proiect este expoziția cincinală de la Friedrichsplatz din orașul german Kassel, a anunțat că a angajat un nou director general.

Andreas Hoffmann, expert în antichități și administrator de artă cu vechime, care a fost director general al centrului expozițional Bucerius Kunst Forum din Hamburg din 2007, va prelua funcția pe 1 mai.

El îi va succeda lui Ferdinand von Saint André, care a fost ales la sfârșitul anului trecut pentru a fi director general interimar după o serie de controverse la ediția din 2022, a 15-a, care au implicat acuzații de antisemitism și cenzură.

Directorul general Sabine Schormann, care conducea Documenta din 2018, a demisionat în iulie.

Următoarea ediție a Documenta este programată pentru 2027, urmând să se desfășoare între 12 iunie și 19 septembrie. Directorul său artistic nu a fost încă numit.

La cea de-a 15-a ediţie a Documenta a fost invitat și Dan Perjovschi, care a prezentat o selecție a desenelor sale în spațiul urban.