Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Două artiste prezentate de Galeria Catinca Tăbăcaru la târgul NADA Miami
catinca tabacaru, nada 2023

Două artiste prezentate de Galeria Catinca Tăbăcaru la târgul NADA Miami

Nona Inescu și Rachel Monosov sunt artistele prezentate de Galeria Catinca Tăbăcaru la ediția din acest an a târgului NADA din Miami, ce are loc în perioada 6 – 9 decembrie, cu avanpremieră pe 5 decembrie.

NADA este organizat de New Art Dealers Alliance și a ajuns la a 21-a ediție, la care vor participa mai mult de 150 de galerii.

„Cu aceste două artiste, aducem în Săptămâna Art Basel vocile est-europene angajate ale două persoane profunde, ale căror cercetări, evaluări și sentimente față de lume sunt clar comunicate aici prin lucrări de sculptură, fotografie, instalație și performance”, transmite galeria.

Nouă pe lista galeriei, Nona Inescu (n. 1991) se numără printre cei mai interesanți tineri artiști care vin din România în acest moment. A fost inclusă în Art Encounters, cea mai importantă bienală de artă contemporană din țară, de două ori până la vârsta de 30 de ani, a organizat prezentări personale de succes la LISTE din Basel (Sabot, Cluj) și FIAC din Paris (SpazioA, Pistoia). Standul de la NADA Miami al galeriei marchează prima apariție a lui Inescu la un târg de artă american. Aducând cu ea conceptele timpului geologic și interrelația intensă a ființelor umane cu mediul înconjurător, ea compune o estetică a împreunării contemporane primordiale într-o tehno-sferă organică și biologică.

Rachel Monosov (n. 1987) a fost alături de Catinca Tabacaru Gallery încă dinainte de începuturile acesteia în Lower East Side din Manhattan. Lucrările ei fac parte din colecții permanente prestigioase, inclusiv de la Art Institute of Chicago, și au fost expuse la nivel internațional în instituții precum BOZAR din Bruxelles, Bundeskunsthalle din Bonn, Palazzo delle Esposizioni din Roma și Pavilionul Zimbabwe de la cea de-a 57-a ediție a Bienalei de la Veneția. În martie 2024, o nouă instalație va face obiectul unei prezentări personale la Art Basel Hong Kong. Monosov transpune în lucrări concepte sociale și politice care fac ecou la evenimente istorice.