Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Două galerii românești, la Art Basel Paris
paris,,france, ,october,2022,:,tour,boat,cruising,on

Două galerii românești, la Art Basel Paris

Galeriile românești Catinca Tabacaru (București) și Plan B (Cluj-Napoca, Berlin) vor participa la cea de-a treia ediție Art Basel Paris, care va avea loc în luna octombrie.

Târgul de artă cunoaște câteva schimbări notabile la ediția din acest an.

Prima dintre acestea este relocarea preconizată a evenimentului la Grand Palais, care a fost închis pentru renovare în vederea Jocurilor Olimpice de vară din 2024. Primele două ediții au avut loc la Grand Palais Éphémère din Champ de Mars. Această mutare face posibilă extinderea târgului de la 154 de galerii, anul trecut, la 194, anul acesta. În urma renovării, Art Basel Paris+ are acum aceleași dimensiuni ca FIAC, care era principalul târg din capitala franceză.

O altă noutate o reprezintă faptul că târgul are un nou nume: de la Paris+ par Art Basel la Art Basel Paris.

Expozanți din 42 de țări și teritorii

Cei 194 de expozanți de la Art Basel Paris 2024, ce va avea loc între 18 și 20 octombrie, cu zile VIP în 16 și 17 octombrie, provin din 42 de țări și teritorii, iar 64 de galerii, aproximativ 33% dintre participanți, au spații în Franța.

Pentru prima dată la Art Basel Paris se vor afla 51 de expozanți, între care Galeria Catinca Tabacaru (în secțiunea Emergence). Galeria Plan B, inclusă în secțiunea principală, a participat la primele două ediții.

Târgul din 2024 e împărțit în trei secțiuni: Galeries, sectorul principal, cu 169 de expozanți; Emergence, pentru 16 standuri individuale ale artiștilor emergenți; și Premise, o nouă secțiune cu 9 galerii care prezintă „proiecte singulare” care „sfidează canonul convențional al istoriei artei, cu un accent deosebit pe practici artistice convingătoare, dar puțin cunoscute”.

Galeria Catinca Tăbăcaru prezintă la târg lucrări ale artistului Xavier Robles de Medina (Surinam).

Printre marile nume care participă se numără Gagosian, Hauser & Wirth, Pace, High Art, Mennour, Galerie Lelong & Co., Marian Goodman Gallery, Michael Werner Gallery, Sadie Coles HQ, Sprüth Magers, Templon și White Cube.