Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  „Dream On”, expoziție Mirela Trăistaru, la Castelul Cantacuzino
mirela traistaru, dream on, expozitie, castelul cantacuzino

„Dream On”, expoziție Mirela Trăistaru, la Castelul Cantacuzino

Expoziția de artă contemporană „Dream On” a artistei Mirela Trăistaru, al cărei curator este prințul Șerban Dimitrie Sturdza, va fi deschisă la Castelul Cantacuzino din Bușteni în perioada 2 martie – 28 mai 2023.

„Dream On” cuprinde picturi și desene, completate de o instalație video. Coordonată de Cristina Ploscaru și Daniel Sur, expoziția urmărește devenirea artistului Mirela Trăistaru prin corelarea elementelor din viața sa personală – familia, prietenii, sinele propriu – și a momentelor cheie – copilăria, tinerețea, fragmente din viața sa socială.

Una dintre încăperile galeriei este destinată proiecțiilor video ce redau imagini din atelierul de creație al artistei, o conversație cu ea și imagini ale motivelor stilistice caracteristice artei sale, realizate de Cristian Farcaș.

Mirela Trăistaru este pictor, grafician, scenograf, realizator de costume și decoruri pentru teatru, cinema și televiziune, designer vestimentar și curator. În calitate de artist plastic, Mirela Trăistaru a organizat peste 70 de expoziții personale și mai mult de 160 de expoziții de grup în România și în lume, în țări precum Austria, Bulgaria, China, Coreea de Sud, Danemarca, Egipt, Elveția, Filipine, Franța, India, Japonia, Kosovo, Macedonia, Maroc, Muntenegru, Olanda, Polonia, Serbia, SUA, Turcia, Ucraina și Ungaria.