Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Duo-ul artistic Dutes Miller & Stan Shellabarger contemplă viața și fragilitatea ei în pandemie
dutes miller, stan shellabarger

Duo-ul artistic Dutes Miller & Stan Shellabarger contemplă viața și fragilitatea ei în pandemie

Duo-ul artistic Dutes Miller & Stan Shellabarger contemplă viața și fragilitatea ei în pandemie într-o amplă instalație multimedia ce va fi prezentată la Hyde Park Center din Chicago începând cu 10 aprilie.

„Loving Repeating” are în centru ideile de apropiere și separare, care marchează proiectele colaborative ale artiștilor ce formează un cuplu și în viața reală.

Titlul show-ului este preluat din romanul „The Making of the Americans” (1925), scris de Gertrude Stein, care urmărește poveștile a două familii pe parcursul mai multor generații.

Apropierea și separarea, iubirea și suferința, temele predilecte ale artiștilor

Temele majore ale expoziției și ale practicii lor, în general, sunt „apropierea și separarea, iubirea și suferința”, după cum citează artnews.com.

„Pandemia a adus cu adevărat în atenția oamenilor aceste chestiuni, așa că simt acum că lucrările rezonează bine cu ceea ce facem de ani”, a spus Miller.

Piesa centrală a expoziției este un mural uriaș – 24m x 6m – care reunește numeroase siluete reprezentate în vinil ale trupurilor lor unduindu-se în diverse modele. La fiecare capăt se află o versiune de 6 metri a fiecăruia.

Miller și Shellabarger, care s-au cunoscut în studenție, la finalul anilor ’80, la Illinois State University, și continuă să aibă ateliere separate, au conceput muralul cu o singură perspectivă – să pară că lucrarea se îndepărtează de perete.

Inclus în expoziție este și un performance participativ, în care vizitatorii îi pot ajuta pe artiștii să creeze cocori din hârtie, care, odată finalizați, pot fi lansați de la balconul mezaninului centrului. Astfel, va fi formată o movilă ce va crește pe parcursul expoziției.

În plus, o instalație video pe cinci canale va însoți expoziția cu prezentarea siluetelor animate pe ferestrele centrului.

„Loving Repeating”, deschisă până pe 3 septembrie, a fost în lucru timp de 18 luni.