Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  „El Gran Espectaculo”, al patrulea cel mai scump tablou Basquiat vândut la licitație
nil, basquiat, valentino garavani

„El Gran Espectaculo”, al patrulea cel mai scump tablou Basquiat vândut la licitație

Tripticul „El Gran Espectaculo (The Nile)” a devenit al patrulea cel mai scump tablou de Jean-Michel Basquiat vândut la licitație, după ce a fost adjudecat contra sumei de 67 de milioane de dolari, cu taxe.

Pânza de 3,5 metri lățime realizată de Jean-Michel Basquiat în 1983, care provine din colecția creatorului de modă italian Valentino Garavani, era estimat că va fi vândută pentru mai mult de 45 de milioane de dolari în cadrul licitației organizate de Christie’s.

După vânzarea vineri a colecției magnatului S.I. Newhouses, în valoare de 177,8 milioane de dolari, Christie’s a organizat pe 15 mai, la New York, prima licitație de seară dedicată exclusiv artei contemporane în cadrul Marquee Week, obținând 98,9 milioane de dolari.

În prima parte a serii, lucrarea care a obținut cel mai mare preț a fost „El Gran Espectaculo (The Nile)”. Trei ofertanți au crescut treptat miza pentru lucrare. În cele din urmă, aceasta a ajuns la 58 de milioane de dolari, fiind adjudecată prin telefon pentru un preț final de 67 de milioane de dolari, cu taxe. Rezultatul este al patrulea cel mai mare preț plătit pentru o lucrare a artistului.

În licitație au fost oferite 27 de loturi, inclusiv lucrări ale unor artiști recenți, precum Louis Fratino, dar și lucrări ale unora consacrați, ca Barbara Kruger. Douăzeci și cinci dintre aceste lucrări au fost vândute, iar una de Jeff Koons a fost retrasă până la sfârșitul vânzării.