Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Elsecar Heritage Centre, renovat pentru a deveni destinație turistică recunoscută internațional
barnslesy museums, elsecar

Elsecar Heritage Centre, renovat pentru a deveni destinație turistică recunoscută internațional

Elsecar Heritage Centre, centru de istorie vie, va fi renovat pentru a deveni destinație turistică recunoscută internațional, a anunțat Barnsley Museums, instituție care a primit 3,93 de milioane de lire sterline pentru a-l transforma.

Banii au fost alocați din Fondul pentru dezvoltare culturală de la Consiliul Artelor, care are obiectivul de a îmbunătăți accesul la cultură.

Șeful consiliului din Barnsley, Stephen Houghton, a spus că banii vor avea un impact important asupra zonei. Finanțarea este parte din cei 48 de milioane de lire sterline acordați de statul britanic pentru 63 de organizații din Anglia, potrivit BBC.

Centrul de patrimoniu este dedicat trecutului industrial al regiunii, dar cuprinde și magazine și studiouri.

Banii vor fi folosiți pentru a dezvolta spațiile lăsate în paragină în noi studiouri de creație și galerii. Zone din interior și exterior vor fi de asemenea renovate pentru a găzdui ulterior evenimente.

Toate modificările aduse, este de părere Houghton, vor face ca Elsecar să devină un centru de conexiune culturală în Barnsley și vor sprijini un program cultural nou de pe urma căruia zona va avea de câștigat economic și cultural.

Vor fi înființate în district și hub-uri creative legate de Elsecar, iar actrivitatea acestora „va avea un impact pozitiv asupra economiei noastre, dar și asupra bunăstării oamenilor”, a adăugat Houghton.

Credit foto: Barnsley Museums