Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Evenimente speciale în ultima ediție Doi Joi a anului
doi joi decembrie 2023

Evenimente speciale în ultima ediție Doi Joi a anului

Proiectul colaborativ Doi Joi, la care au participat începând cu prima ediție – din 2022 – mai mult de patruzeci de galerii și spații coordonate de artiști, va avea loc pentru ultima dată anul acesta pe 14 decembrie, începând cu ora 18:00.

„Chronicles from the Habitable Zone”, expoziția personală a lui Norbert Filep de la galeria Sector 1 (Combinatul Fondului Plastic) care prezintă lucrări conceptuale din trei noi serii ale artistului, pornind de la fenomene, descoperiri, măsurători și observații din domeniul astronomiei, va fi finisată.

De cealaltă parte, la Kulterra, va fi vernisată „Neverstreet” a lui Alex Baciu, iar la Sandwich Malmaison este pregătit un eveniment special, numit „Harvesting Day” – o seară confortabilă, cu povești ale artistului Dan Vezentan în cadrul expoziției sale personale intitulate „All We Can Eat”.

La Ivan Gallery de la Combinatul Fondului Plastic este organizată o seară de proiecții de film marca Ion Grigorescu: „O plimbare la Roșia” (1972) și „Start” (2010).

Programul va fi prelungit (până la ora 22:00) și la galeriile: Contemporan Hair Space – unde opt artiști emergenți expun sub titlul „Until the water runs clear”; Switch Lab – expoziție solo Marina Canave; Anca Poterașu – „Back stages”; Scemtovici & Benowitz – „Pulsatilla”, expoziție a artistei Daniela Vîrlan; Cabinet 44 – unde expun, sub titlul „Cabinet Case #5: Drawers”, Adelina Ivan, Ioana Gheorghiu, Ramona Sadîc și Virginia Toma; Galateca – „Anniversaire 10”, salon de artă și design la care expun 35 de artiști.