Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Evenimentele weekendului 28 – 30 iunie în București
picnic la muzeu, art safari

Evenimentele weekendului 28 – 30 iunie în București

Aurul de la Brukenthal a ajuns la București și poate fi admirat în Art Safari, unde vizitatorii pot face și un picnic în fața a 16 picturi românești ce abordează această temă, expoziția artistei Andrea Nagy mai poate fi vizitată doar weekendul acesta la galeria Scemtovici & Benowitz, iar Eugen Raportoru a deschis o expoziție la galeria Muzeului Național Tehnic „Prof. ing. Dimitrie Leonida”.

Aur de la Sibiu și picnic, la Art Safari

Două noi expoziții temporare au fost vernisate săptămâna aceasta la Art Safari #14, ediție care are loc la Palatul Dacia-România până la 28 iulie și care mai cuprinde prezentări în care istoria și arta românească sunt în prim-plan.

Muzeul Național Brukenthal a adus în Capitală o colecție extraordinară de piese preistorice, romane și medievale din aur, argint aurit și pietre prețioase, bijuterii și obiecte de cult realizate de meșteri aurari sibieni, ce strălucesc prin complexitatea tehnicilor și frumusețea motivelor decorative. Expoziția este intitulată „Aurul de la Brukenthal”.

Tema picnicului în arta românească e prezentată odată cu 16 lucrări din colecţii private reunite în premieră într-o expoziţie deschisă în spaţiul de la parterul Palatului Dacia-România, unde vizitatorii pot organiza un picnic. Expoziţia temporară „Picnic la muzeu” este o iniţiativă ce face parte din programul european FOOD (Fighting Obesity through Offer and Demand), derulat în zece țări, și cuprinde lucrări semnate de unii ca Francisc Gall, Ipolit Strâmbu și Vasile Grigore.

Art Safari poate fi vizitat de joi până duminică, în intervalul orar 12:00 – 21:00.

Exod, la Muzeul Național Tehnic

„Exod”, expoziție cu lucrări de Eugen Raportoru, e găzduită de galeria Muzeului Național Tehnic „Prof. ing. Dimitrie Leonida” până în 15 septembrie. Expoziția solo este curatoriată de Laura Albani, managerul muzeului.

Raportoru prezintă o adevărată scenografie a unei posibile și reale povești tulburătoare din actualitatea geo-politică si economică actuală, armonizând o instalație de lumini și sunet cu pictura. În fața dezastrelor iminente, cataclismelor, războiului, dorința de supraviețuire ne împinge, ca într-un final de tragedie greacă când deznodământul reprezintă ieșirea din scenă în cortegiu a actorilor, la exod, se arată în prezentarea expoziției.

Muzeul poate fi vizitat de miercuri până duminică, între orele 10:30 și 18:00 (ultimul acces, la ora 17:30).

Finisaj și lansare de catalog

Finisajul expoziției „Ad Infinitum”, cu lucrări de Andrea Nagy, și lansarea catalogului acesteia vor avea loc, la galeria Scemtovici & Benowitz, în seara de 30 iunie.

Expoziția prezintă lucrări de desen și pictură pe pânză ale artistei Andrea Nagy, care predă la Universitatea Națională de Arte din București. Catalogul, care va fi disponibil la finisajul expoziției, include reproduceri ale lucrărilor prezentate, precum și două texte critice semnate de curatoarea expoziției, Mădălina Mirea, și de profesorul universitar Cristian Robert Velescu.

Galeria poate fi vizitată vinerea și sâmbăta, de la ora 14:00 la 19:00, și duminica, de la 11:00 la 17:00.
Finisajul „Ad Infinitum” e programat în 30 iunie, la ora 18:00.

Foto: „Picnic la muzeu” (c) curatorial.ro