Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Experiență VR cu Frida Kahlo și Diego Rivera, la Londra și Washington

Experiență VR cu Frida Kahlo și Diego Rivera, la Londra și Washington

O experiență captivantă despre moștenirea Fridei Kahlo și a lui Diego Rivera va fi deschisă la Londra și Washington, în primăvara lui 2022, anunță artnet.com.

Intitulată „Mexican Geniuses: A Frida & Diego Immersive Experience”, expoziția își propune să prezinte „experiența imersivă definitivă a două dintre cele mai emblematice personalități ale artei mexicane”.

Creată de firma de tehnologie Brain Hunter co., „Mexican Geniuses” va prezenta proiecții digitale cu 300 de imagini ale cuplului faimos de artiști în spațiile expoziției, care urmează a fi dezvăluite.

„Această expoziție digitală unică și fascinantă transmite toată frumusețea, emoția și transcendența lucrărilor Fridei și ale lui Diego, ce continuă să aibă impact și astăzi”, se arată în prezentarea de pe site-ul de rezervări. „A descoperi ce se află în spatele minților a doi pictori revoluționari mexicani pe măsură ce pătrunzi în arta lor: să vezi lumea, viața, visurile lor și tot ceea ce i-a influențat, înconjurat de sunet și culoare”.

Detaliile complete și locul expoziției, atât la Londra, cât și la Washington, vor fi dezvăluite în curând, dar organizatorii au spus că experiența va dura între 60 și 75 de minute. Biletele, de la 19 dolari în Washington și de la 24,90 de lire sterline la Londra, sunt disponibile pe site.

Pe lângă faptul că experimentează arta lui Kahlo și Rivera, organizatorii spun că vizitatorii vor avea și opțiunea de a păși pe străzile din Mexico City care i-au inspirat. Printr-un dispozitiv cu cască VR, vizitatorii vor putea să meargă pe străzile acestui oraș faimos în întreaga lume cu ajutorul experților, academicienilor și ghizilor. Accesul pentru acesta va include bilete VIP sau poate fi achiziționat separat de accesul standard.

Foto credit: mexicangeniuses.com