Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Experiențe VR la /SAC @ Malmaison
gravity vr

Experiențe VR la /SAC @ Malmaison

Bucharest International Dance Film Festival (BIDFF) prezintă împreună cu galeria /SAC @ Malmaison cinci experiențe în realitate virtuală, cinci explorări ale complexității emoționale și realității umane care ne definesc existența.

Selecționeri sunt Cristian Pascariu, Alex Radu și Laurențiu Paraschiv, de implementare tehnică VR s-a ocupat Marius Cătălin Hodea, iar expoziția este coodonată de Cristian Pascariu.

Vernisajul e programat pe 7 septembrie, între 18:00 și 22:00, iar expoziția va putea fi vizitată pe 8, 9 și 10 septembrie, între orele 14:00 și 17:00 și între 18:00 și 21:00.

Programul de anul acesta cuprinde următoarele experiențe VR selecționate și premiate în festivaluri internaționale prestigioase: „Gloomy Eyes” (Kid-friendly), regizat de Fernando Maldonado și Jorge Tereso; „Gravity VR”, de Fabito Rychter și Amir Admoni; „Reimagined Volume I: Nyssa” (Kid-friendly), de Julie Cavaliere, „The Choice”, de Joanne Popińska, și „The Man Who Couldn’t Leave”, de Singing Chen.

BIDFF VR ’23 Clusters redefinește granițele dintre realitate și ficțiune, control și autonomie. Explorând universul clusterelor, se navighează printr-un spațiu dinamic, interactiv, în care conexiunile și intersecțiile modelează narativul uman prin intermediul tehnologiei VR.

Pe 7 septembrie 2023, la vernisajul expoziției, accesul se face numai pe bază de invitație. Pe 8, 9 și 10 septembrie 2023, publicul are acces la expoziție în baza unui bilet. O experiență durează 1h20min, timp în care vizitatorul poate alege ce lucrări vrea să exploreze. Biletul se achiziționează în mod specific pentru intervalul orar în care spectatorul vizitează expoziția. Numărul maxim de participanți într-un interval orar este de 10 persoane. Vizitatorii vor fi asistați pe toată durata derulării experiențelor în VR de personal tehnic și voluntarii BIDFF.